Traseu

UPD 16 Februarie 2023

Buna seara

După cum anunțat, datorită stratului inconsistent de zăpadă pe traseul clasic, am decis mutarea acestuia în golul alpin al masivului. În ultimele doua zile am făcut eforturi sa alegem o linie sigură și frumoasă, sperând că prognoza nu se va adeveri. Din păcate vremea la altitudine este nefavorabilă, vântul este puternic și spulbera urmele aproape instant.

Având în vedere acest lucru si datorită prognozei meteo nefavorabile, suntem nevoiți sa anulam concursul de sâmbătă.

Ne pare rău pentru acest lucru, dar siguranța concurentilor si a arbitrilor nostri, este mai presus de orice competiție.

Taxa de participare poate fi returnata sau puteti opta pentru reportarea acesteia pentru anul viitor.

Va mulțumim pentru înțelegere.

Echipa Cupa Calimani.

UPDATE 12 Februarie 2023

Datorita stratului de zapada inconsistent in zona joasa a masivului Caliman. Traseul se muta in zona mai inalta. Startul se va da pe Valea Puturosului, la 3km in amonte de Cabana Lomas. Inscrierea si ridicarea kit-ului de concurs se face la Cabana Lomas, ca de obicei. Tura lunga va avea 3 – 4 tranzitii iar tura scurta doar o tranzitie.

Traseul urca 1.8 km pe drumul forestier dupa care intra in padure si iese in poiana refugiului Iezer, unde va exista un PC pentru timp limita. Acesta va fi comunicat la sedinta tehnica. Traseul continua pana deasupra Lacului Iezer, unde este primul punct de control si tranzitie, de aici participantii la tura scurta vor cobora inspre finish, iar cei de la tura lunga vor mai face doua sau trei urcari pe partea sudica a varfului Retitis.

Traseul propus se găsește mai jos, în funcție de condițiile meteo, acesta poate suferi modificări, care vor fi anunțate pe masura ce se apropie data concursului precum si la ședința tehnica înainte de START

Tura lunga sportivi

Tura scurta amatori

Traseul va avea 3-4 urcări, tura lunga si 1 urcare tura scurta, recomandăm focă de rezervă, vor exista timpi limită la unele din punctele de control, acesti timpi se vor comunica la ședința tehnică înainte de start. Startul se va da la ora 10.30, in cazul in care acest lucru nu este posibil din cauza condițiilor meteo nefavorabile (temperatura extrem de scăzuta) . Start-ul se va amâna cu 30-60 de minute.

Pentru categoriile U18, U16 nu se accepta in concurs decat concurenti care sunt membrii a unui club sportiv si in prezenta antrenorului acestora.

Cum ajungi la Cabana Lomaș?

Din Toplița, pe DN15, se pornește înspre Borsec până la Monumentul Eroilor Toplița (8km), de unde se intră pe drumul forestier ce duce la cabană. Mai departe se urmărește marcajul cruce roșie, după 8km, ajungeți la intersecția cu drumul forestier Voievodeasa și continuați pe drumul din stânga.

ATENȚIE, de aici urmăriți marcajul cruce albastră iar după 1 km ajungeți la Schitul Tuturor Sfinților, de aici țineți tot stânga pe cruce albastră și mai mergeți încă 3 km până la cabana Lomaș. Drumul este accesibil cu aproape orice tip de autoturism iar pentru cei care sosesc cu trenul în Toplița: din central orașului se pot lua curse locale sau taxi-uri până la Monumentul Eroilor Toplița.

La cabana pe valea Lomasului si vaile adiacente nu este semnal telefonic! Se pot efectua apeluri telefonice doar daca se urca pe versant pana la o zona mai inalta