Traseu

Traseul propus se găsește mai jos, în funcție de condițiile meteo, acesta poate suferi modificări, care vor fi anunțate pe masura ce se apropie data concursului precum si la ședința tehnica înainte de START

Traseul va fi marcat cu banda de semnalizare si marcaje cu vopsea unde este cazul.

Pe traseu vor fi amenajate puncte de hidratare si alimentare.

Semi Maraton

Traseul propus are 25 km și 1200m diferența de nivel.

Startul va fi de la Cabana Lomas, urmărind traseul triunghi albastru, primii 4 kilometri sunt pe drumul forestier, după care se intră pe potecă în urcare spre Refugiul Lomasita, unde este primul punct de alimentare. Se continuă mai departe pe traseul triunghi albastru până la intrarea în poiana Drăguș, la intersecție cu traseul bandă galbenă, se intră pe un drum vechi care traversează poiana Drăguș. La intersecția acestuia cu drumul Mariei Tereza se continuă înspre vf. Retitis, unde este al doilea punct de alimentare. De aici traseul coboară la lacul Iezer și mai departe pe trasul cruce albastra pana la limita padurii de unde se face stanga fata de traseu, pe langa o stana si se coboara pe un drum de car pe piciorul Mociarului pana la Cabana Lomas.

Cross

Traseul are 10 km si 500m diferenta de nivel

Startul este de la Cabana Lomas, primi 3 kilometri sunt pe traseul triunghi albastru, după care se face stanga pe un drum forestier ce urca in traseul banda galbena. Se continua pe aceasta pană aproape de vf. Cica Mica, de unde coboară pe plai, pana în valea Lomasitiei, și înapoi la finish la Cabana Lomas. Înainte de a începe urcarea spre banda galbena va exista un punct de alimentare, al doilea punct de alimentare va fi înainte de coborârea în valea Lomasitei.

Cum ajungi la Cabana Lomaș?

Din Toplița, pe DN15, se pornește înspre Borsec până la Monumentul Eroilor Toplița (8km), de unde se intră pe drumul forestier ce duce la cabană. Mai departe se urmărește marcajul cruce roșie, după 8km, ajungeți la intersecția cu drumul forestier Voievodeasa și continuați pe drumul din stânga.

ATENȚIE, de aici urmăriți marcajul cruce albastră iar după 1 km ajungeți la Schitul Tuturor Sfinților, de aici țineți tot stânga pe cruce albastră și mai mergeți încă 3 km până la cabana Lomaș. Drumul este accesibil cu aproape orice tip de autoturism iar pentru cei care sosesc cu trenul în Toplița: din central orașului se pot lua curse locale sau taxi-uri până la Monumentul Eroilor Toplița.

La cabana pe valea Lomasului si vaile adiacente nu este semnal telefonic! Se pot efectua apeluri telefonice doar daca se urca pe versant pana la o zona mai inalta